Szeged, Tisza Lajos krt. 63. +36 (30) 145 1401 Duo Dental Studio Kft.

A fogszabályozás nem csak a fogakat hivatott rendezni

A fogszabályozás nem csak a fogakat hivatott rendezni
Mint azt mindig hangsúlyozom a fogszabályozás nem csak a fogakat hivatott rendezni, hanem az egyéb jelen levő harapási rendellenességeket is, az áll csontok eltéréseit és a jelen levő funkcionális zavarokat is.

Bármi meglepő egy konzultáció alkalmával nem csak a fogakat veszem szemügyre, hanem az egész testet vizsgálom egészében. A nyelés, a testtartás, az arc tónusa és szimmetriája és a légzés is legalább olyan fontos mint a fogak állása.
Ezek rendellenességeiből következik a fogazat rendellenessége illetve a fogak és a fogsor elváltozásaiból következtethetünk a fent említett lista kóros elváltozásaira.
Sok szülő teszi fel a kérdést, hogy miért kell mindkét fogsorra fogszabályozó, hiszen mondjuk őket csak a felső fogsor zavarja.
Ilyenkor fontos elmagyarázni, hogy gyermekük egy növekedő szervezet és nagyon fontos
hogy a két állcsont fogai harmóniában maradjanak, így ha az egyik sort szabályozzuk csak, akkor a másik fogsor fogai esetlegesen elmaradnak és így felborul a "rend".
Miután a fogszabályozást ennyi féle elváltozás kísérheti, így kézenfekvő, hogy ezeket nem tudja a fogszabályozó szakorvos egy személyben megoldani.
Szoros együttműködés van gyógytornász/ mozgásszervi rehabilitációs szakemberrel és logopédussal illetve számtalan esetben irányítom a pácienseket fül-orr-gégész szakorvoshoz.
Ezen felül a szakorvosok a páciens együttműködése nélkül nem tudnak csodát tenni, így rengeteg esetben van otthoni feladat aminek eredménye a beteg lelkiismeretétől függ.

Vissza