Szeged, Tisza Lajos krt. 63. +36 (30) 145 1401 Duo Dental Studio Kft.

Miért fontos, hogy fogaink ne csak szépen, de jól is álljanak?

Miért fontos, hogy fogaink ne csak szépen, de jól is álljanak?
Manapság az esztétika kiemelten fontos szerepet kap az emberek életében. Így törekszenek arra is, hogy mosolyuk is minél szebb legyen.

Nagyon fontos a megfelelő fogápolás szempontjából, hogy fogaink sorban helyezkedjenek el, ne legyenek egymásra torlódva. Így sokkal könnyebb a fogfelszínek tisztítása és a fogselyem használata. Rendezetlen, kusza fogsornál a fogak olyan szorosan helyezkednek egymáshoz, hogy lehetetlen megfelelően megtisztítani őket. Ennek eredménye a fogínygyulladás, fogkőképződés hosszú távon pedig fogágybetegség.
Nemcsak a fogak sorban állása fontos, hanem az is, hogy az alsó és felső fogsorunk megfelelő módon érintkezzen egymással. Ez orvosolható konzervatív vagy szükség esetén sebészi úton is. Amennyiben ezt a szempontot figyelmen kívül hagyjuk előfordulhat rágóízületi elváltozás.
A fogszabályozás bármely életkorban megkezdhető, de természetesen létezik egy optimális kor, ez pedig serdülőkor előtt van 1,5-2,5 évvel. Ekkor kezdődik egy intenzív növekedési fázis és ekkor lehet a legeredményesebben befolyásolni a növekedést. Ha viszont valaki felnőtt korban kap kedvet, hogy rendezze fogsorát, nem kell elkeseredni, ebben az életkorban is van megoldás a problémára.

fogszabályzó

 

Vissza