Szeged, Tisza Lajos krt. 63. +36 (30) 145 1401 Duo Dental Studio Kft.

Szájhygiénia

Fogkőeltávolítás

A fogakon lerakódó lepedék mineralizációjával alakul ki a fogkő. Ez megfelelő táptalajt biztosít a szájban található baktériumok számára, így ezek elszaporodva ínygyulladást okoznak.

Az íny egyre inkább visszahúzódik, a fogmedercsont is elkezdhet sorvadni, míg végül az érintett fogak meglazulnak, akár el is veszítheti őket a páciens. Ma korszerű az ultrahangos fogkőeltávolítás. Vízhűtés kíséretében az ultrahangrezgés távolítja el a lerakódásokat a fogak felszínéről. Ez a beavatkozás általában nem jár fájdalommal, de ez egyénenként változhat.

Kürettálás

A beavatkozás alkalmával speciális eszközökkel kerül eltávolításra a foggyökér csonttal nem, de íny által fedett felszínéről az oda nagyon szorosan tapadó fogkő. Más néven gyökér felszín simítás.

Tanácsadás

Ennek keretében ismertetjük a pácienssel a helyes fogmosási módszert. Felhívjuk a figyelmet a fogközök selyemmel vagy fogközkefével való tisztításának fontosságára. Segítünk fogkefét, fogkrémet, fogselymet és szájöblítőt választani. Gyermekeket játszva tanítunk meg helyesen fogat ápolni, közös fogmosás keretében. Ebben a korban nagy segítséget nyújthat a plakkfestő tabletta alkalmazása, mely láthatóvá teszi a fogon lévő lepedéket.